Största inredningsmissarna att undvika

Att inreda hemmet är riktigt roligt, men det är inte alltid så lätt att få det precis som man vill. Även om man följer inredningstrenderna slaviskt och läser varenda tips är det inte ovanligt att känna att något saknas. För att lyckas med inredningen i hemmet krävs inte bara att du har en tjock plånbok och kan köpa precis den inredning som du vill ha, utan här gäller det att också ha det där lilla extra – det där som bara inredningsexperterna verkar lyckas med.

Ibland kan det helt enkelt vara så att du inte behöver tips på vilka möbler du ska välja, vilka färger som trendar just nu eller vilka material som står i centrum. Ibland är det bara så att du istället behöver information om vad du INTE ska göra.

Vanliga inredningsmissar

Möblernas storlek – Möblernas storlek ska alltid anpassas efter rummet. Ett litet rum mår bra av mindre möbler, medan ett större rum kan hantera tyngre alternativ

Du matchar för mycket – Visst är det bra att alla rum i hemmet följer en röd tråd, men matcha inte alldeles för mycket, utan satsa istället på accentdetaljer.

Våga variera dig – Visst är det skönt om man kan köpa allt från ett och samma ställe, men det ger inte ditt hem personlighet. Mixa och matcha med möbler från olika butiker och glöm inte bort att kolla second hand.

Du hänger tavlorna fel – Hur tavlorna hänger kan vara avgörande för hur hela inredningen uppfattas. Kom ihåg att de ska hänga i ögonhöjd och hellre lite högre upp än för långt ner.

Felplacerade gardiner – Gardiner som hänger för långt ner eller är för korta gör inte rummet rättvist! Satsa på att hänga dem i taknivå och se till att de alltid går jämte golvet.