Städa miljövänligt

Är det någon trend för 2021 som vi verkligen gillar så är det miljömedvetenheten. Allt fler människor ser till att leva på ett mer miljömedvetet sätt genom att källsortera, återvinna, återbruka och minska matsvinn. Det är naturligtvis något som är väldigt bra för miljön såväl som för människor och djur, men visste du att du också kan städa miljövänligt och helt utan rengöringsmedel överhuvudtaget?

Det finns många knep att ta till för den som vill städa miljövänliga och inte använda sig av några typer av kemikalier. Dessa knep går vanligtvis under namnet ”husmorstips”, men sanningen är att de faktiskt är mycket effektiva och har visat sig rengöra allt från badrum till golv och kök på ett riktigt bra sätt.

Bakpulver, citron, ättika och vinäger har visat sig vara riktiga pärlor när det kommer till miljövänlig städning i hemmet. Citron har t.ex. visat sig vara mycket effektivt för att bli av med kalk i vattenkokare såväl som på duschväggar, medan ättika är perfekt för den som vill bli av med dåliga lukter. Har du smuts som sitter riktigt hårt? Strö på lite bakpulver och gnugga på fläcken med en delad citronhalva. Perfekt!