Inred ett litet hem större

Bor du i ett litet hem och har svårt att veta hur du ska inreda? Då är du långt ifrån ensam. Idag är det många som bor i hem som är mindre i utformning och som inte rymmer speciellt mycket möblemang. Det betyder dock inte att de inte kan vara riktigt hemtrevliga och mysiga ändå. Allt handlar om hur du väljer att inreda och vilka färger du väljer att använda dig av.

I ett litet hem behöver man tänka till lite extra noga när det kommer till inredningen och orsaken till detta är helt enkelt för att man inte har lika mycket yta att röra sig med. Här gäller det istället att vara finurlig och använda sig av andra ytor, samtidigt som man tar hjälp av färger och dekorationer för att lura ögat. Låter det knepigt? Ingen fara! Vi berättar precis hur du ska gå tillväga.

Bästa tipsen för att inreda ett litet hem

Tycker du att tipsen i inredningsmagasinen inte är tillräckliga eller är de svåra att använda i just ditt hem? Då har vi fler tips på lager. Vissa har du kanske redan hört tidigare, men förhoppningsvis hittar du alltid något som du kan använda dig av.

  • Ta vara på den golvyta som du har och använd dig av väggarna istället. Här kan du inte bara sätta upp hyllor för smart förvaring, utan du kan även investera i vägghängda skåp såväl som en vägghängd toalett.
  • Satsa på inredning som är av nättare slag och skippa tunga och mörka möbler. Välj gärna bord med glasskiva eller soffor med höga ben. Ju mer ”genomskinliga” möblerna är, desto bättre.
  • Skippa alldeles för mycket plotter och smådetaljer i hemmet och satsa istället på några väl utvalda dekorationer. Om du har alldeles för mycket saker är det lätt att hemmet känns stökigt och rörigt, vilket är något du vill undvika extra mycket i en liten bostad.
  • Använd dig av så mycket ljusa färger som möjligt på väggar och golv. Det får ditt hem att kännas större och mer öppet. Här kan det även vara en bra idé att inreda med mycket speglar, eftersom de har en förstorande effekt. Dessutom är de riktigt snygga!
  • Höj taknivån i bostaden genom att hänga gardinerna så nära taket som möjligt, istället för på den klassiska gardinstången. Det gör taket flera centimeter högre!